Narrow your search

Library

Hogeschool Gent (4)

Hogeschool West-Vlaanderen (4)

AP (3)

UAntwerpen (3)

UCLL (3)

Arteveldehogeschool (2)

EhB (2)

KBR (2)

KU Leuven (2)

Odisee (2)

More...

Resource type

book (4)


Language

Dutch (4)


Year
From To Submit

2009 (1)

2008 (1)

2005 (1)

2001 (1)

Listing 1 - 4 of 4
Sort by

Book
Handboek proefdierkunde : Proefdieren, dierproeven, alternatieven en ethiek.
Authors: --- ---
ISBN: 9789035229815 Year: 2009 Publisher: Maarssen Elsevier gezondheidszorg

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dierproeven zijn alleen geoorloofd wanneer aan een aantal strikte voorwaarden is voldaan. Een van deze voorwaarden is dat de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van dierproeven in handen ligt van deskundigen. Het doel van proefdierkunde is een bijdrage te leveren aan zowel de kwaliteit van het onderzoek als aan het welzijn van dieren. Vooral deze laatste doelstelling vraagt om een benadering die gebaseerd is op respect voor het dier. Dit betekent dat in dit boek niet alleen aandacht wordt geschonken aan de vaktechnische aspecten van bijvoorbeeld de zoötechniek, de microbiologie, de pathologie en de anesthesiologie van proefdieren, maar ook aan de mogelijkheden tot beperking van het proefdiergebruik en aan de ethische en maatschappelijke aspecten. (Bron: covertekst)


Book
Interpretatie van medisch laboratorium-onderzoek
Authors: --- ---
ISBN: 903133099X 9789031330997 Year: 2005 Publisher: Houten Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Inhoudsopgave ¬Deel I: Algemene beschouwingen ¬1 Inleiding ¬2 Besliskundige interpretatie van de resultaten van laboratoriumonderzoek ¬3 Factoren die de uitkomsten van bepalingen kunnen beïnvloeden ¬4 Sjablonen voor de afzonderlijke laboratoriumonderzoeken ¬Deel II: Klinische chemie ¬5 Het zuur-base-evenwicht ¬6 Water- en zouthuishouding ¬7 Nierfunctie ¬8 Calcium, fosfaat en het skelet ¬9 Eiwitten ¬10 Enzymen ¬11 Hartmarkers ¬12 Glucose ¬13 Lipiden ¬14 De lever ¬15 De schildklier ¬Deel III: Hematologie ¬16 Inleiding hematologie ¬17 Het rode bloedbeeld, anemie en ijzerstatus ¬18 Het witte bloedbeeld ¬19 Bloedstolling ¬Deel IV: Medische microbiologie ¬20 Inleiding medische microbiologie ¬21 Antimicrobiële middelen ¬22 Luchtweginfecties ¬23 Hersenen en hersenvliezen ¬24 Maag-darminfecties en diarree ¬25 Bacteriurie en urineweginfectie ¬26 Sepsis en endocarditis ¬27 Stafylokokken en streptokokken ¬28 Infecties van de geslachtsorganen en seksueel overdraagbare aandoeningen ¬29 Hepatitis ¬30 Kattenkrabziekte en borreliose ¬31 Malaria en toxoplasmose ¬32 AIDS, Humaan Immunodeficiëntie Virus (HIV) ¬33 Mycobacteriën ¬34 Schimmels en gisten ¬35 Overzicht routinematig en bijzonder laboratoriumonderzoek


Book
Je rechten als patiënt
Author:
ISBN: 9064454884 9789064454882 Year: 2008 Publisher: Berchem EPO

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Iedereen kan vroeg of laat patiënt worden. Je moet dan niet alleen je weg vinden in alle aspecten van je ziekte of aandoening, maar ook in de brede waaier van regels die je rechtspositie bepalen. Zo beschikt een patiënt over een heel pakket van rechten ten aanzien van zijn zorgverlener. Veel patiënten zijn daarvan nog onvoldoende op de hoogte en daaraan wil Je rechten als patiënt iets veranderen. De auteurs zijn erin geslaagd een volledig beeld te scheppen van het totale rechtenspectrum van de patiënt. Welke informatie moet ik krijgen bij een medische behandeling? Wat kan men mij allemaal aanrekenen op de hospitaalfactuur? Wat betekenen begrippen zoals geconventioneerde en niet-geconventioneerde artsen? Mag ik mijn medisch dossier inkijken? En mag de verzekering dat eisen? Hoe zijn euthanasie en abortus wettelijk geregeld? Wat met de rechten van kinderen als patiënt? Wie beslist over mijn behandeling als ik in coma lig? Bij wie kan ik aankloppen als mijn rechten niet worden nageleefd?


Book
Belgisch raadgevend comité voor bio-ethiek : adviezen 1996-2000
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9044110543 9789044110548 Year: 2001 Publisher: Leuven : Garant,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Deze publicatie bundelt de adviezen van het Comité, uitgebracht tijdens de periode 1996-2000, bisvragen gesteld door ministers, parlementsvoorzitters of instellingen -en dit i. v.m. diverse actuele bio-ethische problemen. Het zijn uitvoerige en goed onderbouwde documenten, met een blijvende actualiteitswaarde. Ook de ledenlijst van het Comité, het huishoudelijk reglement, activiteitenverslagen e.d. zijn in het boek opgenomen. Inoudsopgave Adviezen betreffende: Wenselijkheid van een wettelijke regeling van euthanasie -Verdrag Mensenrechten en Biogeneeskunde van de Raad van Europa -Geslachtskeuze Probleem van de clandestiene bevallingen van moeders in noodsituatie en de opportuniteit om deze problematiek wettelijk te regelen -Juridische beschenning van biotechnologische uitvindingen -Nonnen voor de optimalisering van het aanbod en van de werkingscriteria van de centra voor in-vitrofertilisatie -Toegang tot de zorgverstrekking -Problematiek van de sterilisatie van mentaal gehandicapte personen -Levensbeëindigend handelen bij wilsonbekwamen -Reproductief menselijk klonen -Wegnemen van organen en weefsels bij gezonde, levende personen, met het oog op transplantatie -Juridische bescherming van biotechnologische uitvindingen -Activiteitenverslag van de Plaatselijke Ethische Comités -Evaluatie voor onderzoeksprotocollen door een Ethisch Comité -Activiteitenverslag 1996-1999 van het Comité -Administratieve documenten.

Listing 1 - 4 of 4
Sort by